Županijski odbor HDZ 1990 utvrdio liste za izbore i objavio nositelje lista

HDZ 1990 HBŽ utvrdila liste za predstojeće izbore

Županijski odbor HDZ 1990 Hercegbosanske županije održao je u srijedu, 29. lipnja 2022. godine proširenu sjednicu zajedno s Općinskim odborom HDZ 1990 Tomislavgrad. Proširenoj sjednici Županijskog odbora prisustvovalo je 50 članova i predsjednik HDZ-a 1990 gosp. Ilija Cvitanović. 

Na sjednici Županijskog odbora podneseno je izvješće o radu Općinskog odbora HDZ 1990 Tomislavgrad i naglašen je optimizam vezan za predstojeće izbore. HDZ 1990 na izbore izlazi samostalno za Skupštinu Hercegbosanske županije i Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, dok za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine nastupa zajedno s Hrvatskim nacionalnim pomakom. 

Na temelju dostavljenih prijedloga od strane općinskih organizacija, predsjedništvo Županijskog odbora je predložilo, a Županijski odbor HDZ 1990 Hercegbosanske županije jednoglasno usvojio županijsku listu HDZ 1990 čiji će nositelj biti dr. Nediljko Rimac, federalnu listu predvođenju Dragom Stanićem i državnu listu predvođenu prof. Božom Perićem

Predsjednik Cvitanović izrazio je punu potporu radu županijske organizacije HDZ 1990 u Hercegbosanskoj županiji i predloženim kandidatima te istaknuo očekivanje da HDZ 1990 kao trenutno najjača politička stranka u županiji koja ima općinske odbore u svim općinama na predstojećim izborima zadrži jedan mandat u Parlamentu Federacije BiH te osvoji 6 mandata u Skupštini Hercegbosanske županije i tako postane lider u vođenju županije. 

Ured za informiranje HDZ 1990 HBŽ