Home > Županija > ŽNL: Tko je onda “Kočničar”, Predsjedatelj Skupštine ili Borjana Krišto ili Ivan Vukadin ili Županijski odbor HDZ BiH?

ŽNL: Tko je onda “Kočničar”, Predsjedatelj Skupštine ili Borjana Krišto ili Ivan Vukadin ili Županijski odbor HDZ BiH?

Na članak objavljen na Relax portalu koji je prenio današnju obavijest Županijske neovisne liste pod naslovom: „ Kočničar imenovanja mandatara u HBŽ saziva sastanak na temu borbe protiv korupcije!?“ (link: https://www.facebook.com/372203322926285/posts/1873326002814002/) reagirao je predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije na svom facebook profilu (link: https://www.facebook.com/100000482940127/…/3638705462822183/ ).

Objavljen stav predsjedatelja Skupštine prenosimo u cijelosti:
„”Kočničar” je za sutra predvidio imenovanje mandatara u 11 h, prije navedenog sastanka, ali su zamjenici rekli kako sutra ne mogu zbog ranije preuzetih obaveza, iako sam sastanak dogovorio uz konzultacije sa zamjenicima. Novi sastanak rukovodstva zakazan za 2. listopad, naravno, uz dogovor sa zamjenicima.“.

Na objavu predsjedatelja Skupštine Hercegbosanske županije dao sam slijedeći komentar koji također prenosimo u cijelosti:

Gdje je sad zapelo?
Neki kažu SNSD dat će potporu imenovanju Vukadina međutim zapelo kod SDA, je li to razlog odgode ili nešto drugo.
Drugi kažu Vukadin oteže s imenovanjem zbog toga što čeka da prođe rok od godine dana kako bi mogao imenovati v.d. Načelnika.
Treći kažu i dalje se bije ljuti boj unutar HDZ BiH odnosno između Vukadina i Borjane.
Opet neki drugi kažu da prije imenovanja mandatara idu promjene u ŠGD Hercegbosanske šume.
Šta je od ovoga istina???“.

Pored navedenog valjalo bi da se javnost upozna šta je stvarni razlog neimenovanja mandatara i što bi moglo da odloži imenovanje Vlade Hercegbosanske županije do 2020. godine.

Svima je poznato da HDZ BiH zajedno sa HDZ 1990, SDP-om, NSRZB, SNS-om, SDA i SNSD-om ima potrebnih 17 ruku za imenovanje Vlade.

U čemu je onda problem da se ne vrši imenovanje Vlade Hercegbosanske županije osim da se našu Županiju i dalje drži crnom rupom i da služi nekima za političku trgovinu.

Isto tako valjalo bi dati odgovor na informaciju prisutnu u javnosti je li na dan boravka u Drvaru prilikom proslave “Dana sjećanja” boravio u Tomislavgradu predsjednike Srbije Aleksandar Vučić, ako jeste, s kim se sastao?

Obzirom na sve navedeno proizlazi da će u ovih nekoliko narednih dana do 2. listopada 2019. godine biti intenzivni pregovori s mogućim koalicijskim partnerima u budućoj Vladi Hercegbosanske županije pri čemu se kao ni do sada neće škrtariti na silnim obećanjima, posebice nepotrebnim zapošljavanjima u JP ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres, Zavodima i drugim županijskim i općinskim institucijama.

Na kraju:

Tko je onda *Kočničar*, Predsjedatelj Skupštine ili Borjana Krišto ili Ivan Vukadin ili Županijski odbor HDZ BiH?

Po nama predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije, a po Vama?

S poštovanjem,

Livno, 20 rujan 2019 godine

Predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije:
Draško Dalić