ŽUPANIJSKA NEOVISNA LISTA: Priopćenje za javnost

Poštovani!

 

Izbori su praznik demokracije, putem kojih se treba manifestirati slobodna volja birača.

Nažalost, svjedoci smo zadnjih dana da mediji svakodnevno izvješćuju o prijevarama vezanim za prijave birača i malverzacije oko biračkih odbora.

 

Očito je da neki koristeći poziciju vlasti i moći nastoje raznim malverzacijama zloupotrijebiti biračko pravo i kompromitirati izborni proces, a sve u cilju ostanka na vlasti, po svaku cijenu i ne birajući sredstva za to.

Poučeni dosadašnjim iskustvima i spoznajom da institucije u slučaju ranijih izbornih prijevara i krađa nisu reagirale na primjeren način, želimo skrenuti pozornost svim biračima na perfidne metode kojima se služe oni kojima su puna usta izbornog legitimiteta, a do kojega dolaze putem raznih nelegalnih aktivnosti i kršenjem niza zakonskih propisa.

 

Fiktivna prijava birača, trgovina biračkim odborima, bugarski vlak samo su neke od kriminalnih metoda koje koriste.

 

Svjesni da su dobrano izigrali povjerenje naroda i da trebaju podnijeti račune za sve loše poteze, vladajući se hvataju i za zadnju slamku spasa, a to su upravo pobrojane i druge metode za krađu glasova, jer na poštenim izborima znaju da nemaju nikakvih izgleda ponovno biti u poziciji vlasti.

Sprječavanje izbornih krađa je u samom vrhu prioriteta Županijske neovisne liste, jer samo provedbom fer i poštenih izbora bit ćemo u mogućnosti da dobijemo vlast koja će služiti građanima, a ne umišljenim vođama.

 

Pozivati se na legitimitet i legalitet, a u isto vrijeme provoditi kriminalne aktivnosti na krađi glasova je prvorazredno licemjerstvo, koje se ničim ne može opravdati i na sreću kao takvo je već prepoznato od većine birača.

 

Ovim putem želimo naglasiti da ćemo aktivno pratiti odvijanje izbornog procesa i u svim slučajevima kad utvrdimo da je bilo izbornih krađa o svemu obavještavati institucije i javnost.

 

Posebnu pozornost obratiti ćemo na rad biračkih odbora jer nam je svima poznata činjenica da je u nekim mjestima gdje na dan izbora ne boravi ni 30% birača izlaznost, uz magične moći biračkih odbora, znala biti i preko 90%.

Pomno ćemo analizirati izlasnost na svakom biračkom mjestu i ukoliko bude nepravilnosti javno ćemo objaviti podatke o tim mjestima kao i o tome tko su članovi biračkih odbora, te protiv istih podnijeti kaznene prijave.

 

Stoga apeliramo na članove biračkih odbora da se propitaju o moralnosti svojih postupaka, konzultiraju se sa svojom savješću i odgovore sebi na pitanje čega je vrijedno to nemoralno postupanje, krađa?

Krađa je krađa, što god krali!

Želite li biti prozvani, javno objelodanjeni, kazneno prijavljeni i procesuirani zbog krađe i laži na poslovima oko izbora?

Došlo je vrijeme i za ovo!

Zar doista mislite da ćete postati bitniji onima koji od Vas traže da varate i kradete za njih?

Vrlo vjerojatno, malo, ako i toliko!

Ni imena Vam možda ne znaju!

Ako zatreba i ruke će od Vas oprati!

 

Samo poštenim izbornim procesom se može vratiti poljuljano povjerenje naroda u institucije vlasti i političke procese.

 

Izborne krađe i prijevare možemo spriječiti samo zajednički i masovnim izlaskom na izbore, jer neizlazak na izbore daje veći prostor izbornim manipulatorima za ostvarenje njihovih prljavih zamisli.

 

Stoga Vas, još jednom pozivamo da 7. listopada iziđite na izbore, jer taj dan je na vama odluka i Vi ste ti koji trebate odlučiti tko će vam naredne četiri godine služiti.

 

Ne dozvolite bilo komu da zlouporabi vaše izborno pravo!

 

 

Predsjednik ŽNL:

Draško Dalić

 

Iziđi i biraj DOBRO!

 

Sponzorirani članak