Home > Livno > Županijska neovisna lista: Pozivanje na zajedništvo, koga i s kim?

Županijska neovisna lista: Pozivanje na zajedništvo, koga i s kim?

Na do sada održanim skupovima HDZ BiH u Hercegbosanskoj županiji, gospođa Borjana Krišto, a onda za njom i ostali govornici, su uz niz već dobro poznatih otrcanih fraza iznijeli tezu o pojavi nekih novih političkih stranaka, koje se mogu promatrati kao interesne skupine i koje svojim odvlačenjem glasova, razbijaju hrvatsko zajedništvo i mogućnost za ostvarivanje prava hrvatskog naroda.
Zaista se divimo ovoj vrsnoj pravnici iz “Livno-busa” i donatorki Udruge “Hrvatska žena” kako je uspjela razobličiti prljave namjere nekih novih stranaka na ovom području, koje su se ko biva uključile u đavolji plan razbijanja hrvatskog zajedništva, na kojemu ona tako zdušno radi.
Da smo se probudili iz dugogodišnjeg sna i čuli njen govor, teško da bismo se mogli složiti s njom, a poglavito svjesni stanja u koje nas je dovela vladavina obitelji Krišto.
Umjesto preuzimanja odgovornosti za katastrofalno stanje u društvu, za neispunjena obećanja, za korupciju, kriminal i druge razne zloporabe, svjedočimo iznova novom izljevu političke bahatosti i odsustvu bilo kakve veze sa političkom realnošću.
Sjetiti se zajedništva mjesec dana pred izbore je vrijeđanje zdravog razuma i inteligencije ovog naroda, posebno svih onih koje je takvo „zajedništvo“ otjeralo sa ovih prostora.
Vaše „Zajedništvo“ nije ništa drugo do „Zajedništvo“ za fotelje i o(p)stanak na vlasti i zadržavanje titule gospodara života i smrti na ovom prostoru u kojemu ima mjesta samo za vas i vaše klimoglavce.
Da, lijepo je čuti tu riječ zajedništvo i stvarno nam je ono potrebno, ali ne zajedništvo kao predizborna parola nego kao trajna vrijednost i potreba. Zajedništvo koje se gradi poštenim i odgovornim odnosom u obnašanju vlasti i prema vlastitom narodu.
Na zajedništvu se treba raditi kroz cijeli mandat, boriti se protiv svih oblika nezakonitosti, korupcije, kriminala, stranačkog zapošljavanja, nepotizma i predano raditi za opće dobro.
Propustili ste kroz vaš mandat izgraditi zajedništvo, neispunjavanjem svojih predizbornih obećanja, sijanjem straha tezom da svatko tko ne misli isto kao vi je neprijatelj, totalitarnim stilom vladanja i ponašanja, jednoumljem.
Narod je jednostavno sit vašeg „zajedništva“ i vaših ispraznih obećanja, koje zaboravite čim zasjednete u fotelje.
Ovaj put nećete imati takvu priliku.
U jednom se ipak moramo složiti sa gospođom Krišto, kada je spomenula neke stranke kao interesne skupine. Najeklantantiji primjer za to je HDZ BiH, koja je za vrijeme vladavine sadašnjeg vodstva, doživjela transformaciju iz stranke u interesnu skupinu.
Uz časne iznimke u toj stranci danas prevladaju oni koji su postali članovi isključivo zbog osobnih interesa i zadovoljenja vlastitih ambicija, a ne iz političkog uvjerenja.
Upravo to je bio i jedan od razloga nastanka nekih stranaka uključujući i Županijsku neovisnu listu, na kojoj se nalaze ljudi koji su imali hrabrosti i odlučnosti suprostaviti se obiteljsko-klanovskoj politici i izgradnji kulta ličnosti, a zanemarivanju općih interesa ovog kraja.
Ne sumnjamo, da ćemo svi zajedno 07. listopada reći NE intersnoj skupini okupljenoj oko obitelji Krišto.

S poštovanjem,

Predsednik ŽNL:
Draško Dalić

 

sponzorirani članak