Županijska bolnica u Livnu počinje s prvom fazom normalizacije rada

Županijska bolnica “fra Mihovil Sučić” u Livnu u ponedjeljak počinje s prvom fazom normalizacije rada, s obzirom na dosta povoljniju epidemiološku situaciju zadnjih petnaestak dana u Hercegbosanskoj županiji.

Ravnatelj te zdravstvene ustanove Ivan Cikojević kaže kako su već počele narudžbe pacijenata za redovite preglede, te kako će se početi i s operativnim zahvatima koji su bili na čekanju.

-Novina u svemu ovome je to što će se pacijenti morati naručiti na odjele gdje trebaju, a sve podatke s brojevima telefona naših doktora mogu dobiti na web stranici bolnice – kazao je Feni ravnatelj Cikojević.

Njihov plan je naručivati do pet pacijenata dnevno, poštujući uvedenu proceduru na način da uz uputnicu liječnika Doma zdravlja s područja cijele županije, pacijent mora od istog liječnika donijeti anketni list s epidemiološkom anamnezom, a ista procedura nalaže prolazak pacijenta kroz trijažnu ambulantu i tek tada ide na mjesto gdje je naručen.

-Uz ove mjere, pacijenti koji trebaju obaviti operativne zahvate moraju imati negativan nalaz testa na covid-19, a testiranje se može obaviti u našem mikrobiološkom laboratoriju – istaknuo je Cikojević i napomenuo kako su mjere zaštite uz uporabu maski unutar bolnice obvezne.