ZORAN GALIĆ Samostalno se ne možemo izboriti protiv migranata

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić održali su sastanak u Glavnom uredu GPBiH. Na sastanku su razgovarali o aktivnostima Granične policije BiH u pograničnom području Grada Bihaća, a ravnatelj Galić upoznao je gradonačelnika Fazlića s dosadašnjim te planiranim mjerama i planovima Granične policije BiH u kontekstu migrantske krize.

Ravnatelj Galić je rekao da je ključna suradnja u borbi protiv nezakonitih migracija i iskazao podršku Gradu Bihaću. “Zadovoljstvo mi je što smo konačno sjeli da porazgovaramo o cjelokupnoj situaciji vezano za migrantsku krizu. 

Razumijem vapaj građana Bihaća i teret s kojim se gradonačelnik Bihaća nosi, ali nažalost Granična policija nije u mogućnosti samostalno se izboriti s migrantskom krizom, država mora žurno reagirati. Zahvaljujem gradonačelniku Bihaća, Šuhretu Fazliću, što je dao prostora da pojasnimo na koji način Granična policija djeluje, kakvim kapacitetima raspolaže, na što ne možemo utjecati i slično. Krajina mnogo trpi i mi ćemo nastaviti ulagati maksimalne napore da se spriječe nezakoniti prelasci državne granice”, rekao je ravnatelj Galić.

Da je važna suradnja, istaknuo je i gradonačelnik Fazlić. “Dogovorili smo da u narednom periodu kroz zajedničku suradnju i koordinaciju između Grada Bihaća i Granične policije BiH ostvarimo prvenstveno bolju razmjenu informacija i podataka, te da se nastave dosadašnje aktivnosti na sprječavanju nezakonitih prelazaka državne granice, uz kontinuirane mjere odvraćanja ilegalnih migranata”, rekao je gradonačelnik Fazlić.

Istaknuta je spremnost Granične policije BiH da se i u idućem razdoblju, kroz jačanje kapaciteta ljudskih resursa i opreme, dodatno zaštiti granica BiH i spriječi nezakoniti ulazak migranata u BiH, što u konačnici znači i manji broj migranata na području Grada Bihaća i Unsko-sanske županije, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.

hercegovina.info