Home > Livno > ŽNL: Zlouporaba branitelja i Domovinskog rata poprimala je neslućene razmjere

ŽNL: Zlouporaba branitelja i Domovinskog rata poprimala je neslućene razmjere

Poštovani!

Zlouporaba branitelja i Domovinskog rata, radi dobivanja jeftinih političkih poena u predizborne svrhe, poprimala je neslućene razmjere i naša obveza kao odgovornog političkog subjekta je reagirati na takve stvari.

Ne želimo političku borbu igrati na ovom polju jer je to za nas prevažna i preozbiljna tema, ali i zbog istinskog poštovanja prema svim braniteljima i njihovoj žrtvi koju su podnijeli u Domovinskom ratu moramo reagirati.

Svi ćemo se složiti da status branitelja danas u društvu nije dobar, da kakva takva zakonska regulativa se selektivno i ne adekvatno provodi, da su branitelji poniženi i mnogi su prisiljeni ići trbuhom za kruhom.

Nije nam cilj sada u ovo vrijeme upirati prstom u one koji su zato odgovorni jer to je dobro poznata činjenica.

Isto tako dobro je poznato tko je lansirao poslijeratnu maksimu “ Svi smo jednako zaslužni” kako bi se obezvrijedili istinski i pravi branitelji, abolirali dezerteri, uveli u prava oni koji to ne zaslužuju i niz drugih nepravilnosti koji se vežu uz branitelje.

Mnogi branitelji su s pravom ogorčeni.

Za ovakvo stanje branitelja svi smo na neki način odgovorni, svojim šutnjom, pasivnošću, pomalo sebičnošću.

Dopustili smo da o braniteljima i njihovim sudbinama odlučuju oni koji nisu branitelji i koji nemaju nimalo empatije prema braniteljima.

Svjedoci smo proteklih dana da se branitelje dodatno ponižava i vrijeđa, na način da se njihovom navodnom potporom kite oni koji su najzaslužniji za trenutni njihov položaj i status.

Oni koji branitelje iznova vrijeđaju silnim obećanjima koje se dan nakon izbora zaboravljaju.

Treba prestati ovakvo omalovažavanje branitelja i gruba zlouporaba udruga od strane politički instaliranih predsjednika.

Pitamo predsjednike tih udruga jesu li za takvu vrstu političke poruke konzultirali članove udruga?

Jesu li se možda čuli sa svojim još uvijek aktivnim članovima koji nisu mogli dobiti posao na rodnoj grudi za koju su se borili pa su bili prisiljeni ići trbuhom za kruhom.

Jesu li pitali branitelja čija djeca bez obzira na krvavo stečenu diplomu, ne mogu dobiti posao u javnom poduzeću ili bilo kakav posao, jer nisu u rodbinskim vezama i nisu bliski sa vlastodršcima.

Branitelji su samosvjesni i nacionalno odgovorni pojedinci koji znaju dobro razlučiti kome dati svoj glas i ne treba im ničije tutorstvo, političko moraliziranje i jeftino demagoško sufliranje.

Predsjednik ŽNL
Draško Dalić

Iziđi I biraj DOBRO!