Home > Livno > Znate li da pomoćnik izbornika hrvatske vaterpolo reprezentacije Tucka, Jure Marelja ima livanjske korijene?

Znate li da pomoćnik izbornika hrvatske vaterpolo reprezentacije Tucka, Jure Marelja ima livanjske korijene?

Jure Marelja (Šibenik, 1. travnja 1980.), hrvatski vaterpolist i vaterpolski trener. Sin košarkaša Željka Marelje, kapetana momčadi Šibenke koja je bila državni prvak 1983. godine.
Životopis

Rodio se je u Šibeniku, u kojem je završio osnovnu i srednju školu. U Splitu je diplomirao pravo.

Vaterpolom se bavi od 1994. godine.Iako iz košarkaške obitelji, otac i sestra bili su košarkaši, Jure je izabrao vaterpolo. Jedan od razloga bio je što je tih godina vaterpolo bio hit u Šibeniku, i građani su se divili igri i rezultatima momčadi s Vrbičićem, Šupom, Tuckom, Komadinom, Perčinićem i inima.

Kao junior sa Solarisom osvojio je hrvatski kup. 1998. je zaigrao za prvu momčad Solarisa, u kojem je ostao do 2003. godine. Potom je igrao za POŠK, Mornar, Jug, kazanjski Sintez (finalist ruskog prvenstva i kupa te Eurokupa), zatim se iz Rusije vratio u Hrvatsku, u splitski Jadran. Zadnji klub u kojem je igrao bio je ukrajinski Dinamo iz Lavova u kojem je osvojio ukrajinsko prvenstvo i kup.

U vaterpolu je kao igrač bio 22 sezone. 2019. godine se s navršenih 39 godina oprostio od igranja. Potom se dao u trenerske vode. Već godinu poslije postao je trenerom matičnom kluba, šibenskog Solarisa.

Sezone 2022./23. pozvali su ga iz splitskog Jadrana, koje je te sezone odveo do prvog naslova prvaka u neovisnoj Hrvatskoj.