Znanstvenici otkrili cjepivo koje liječi alergiju na mačke

Ako ste ljubitelj mačaka, a zbog alergije vam je bilo nemoguće boraviti u njihovoj blizini, vašim mukama došao je kraj jer su znanstvenici otkrili cjepivo koje liječi alergiju na mačke. Osobe kojima je dijagnozirana alergija na mačke zapravo su alergične na protein Fel-d1 koji se nalazi u krznu životinje.

Ovaj protein se zakači na perut mačke i na taj način se širi po prostoru u kojem mačka boravi. Kada Fel-d1 protein uđe u organizam osobe koja je alergična dolazi do pojačane proizvodnje histamina što izaziva crvenilo u očima, kihanje i otežano disanje, prenosi Klix. Ovo je posebno opasno za osobe koje boluju od astme ili nekog drugog oblika bolesti koji utječe na dišne puteve. 

Cjepivo nazvano “HypoCat” rješenje je za sve osobe koje imaju ovaj problem. Znanstvenici su ovo cjepivo razvijali duže od deset godina, a ističu da su dosadašnja istraživanja i eksperimenti pokazali da je jako djelotvorna. “HypoCat” cjepivo se ubrizgava mačkama, ojačava njihov imunološki sustav pomažući im da na taj načineliminiraju protein Fel-d1 iz organizma.