Zlatko Dalić: “Zapostavili smo obitelj, roditelje… Jedan virus poslao nam je poruku da ne možemo mijenjati svijet i prirodu”

S odlukom o strožim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Laudato TV, šest dana u tjednu, od četvrtka 19. ožujka, svake večeri od 20 do 21 sat, donosi kontakt emisiju Izdvojeno.

U prvoj emisiji gostovao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Kazao je kako moramo biti zahvalni svima koji rade u zdravstvu, ljudima koji obavljaju sjajan posao.

“Ono što najmanje možemo učiniti je da svatko od nas sluša upute koje dobivamo od stručnjaka, tj. da ostajemo u svojim kućama, te da na taj način pomognemo sebi i drugima kako bismo se sačuvali od koronavirusa. To je u ovom trenutku najbitnije. Ovaj virus će ostaviti velike posljedice u svim segmentima našega društva, na primjer gospodarstvu i sportu. Moramo biti pozitivni, on će proći, kao što je prošao u Kini, te iz svega ovoga moramo izvući dobre stvari. Kada govorim o dobrim stvarima, mislim na to da ćemo, svi skupa, više vremena biti doma sa svojim obiteljima, družit ćemo se više”, rekao je Dalić, prenosi direktno.hr.

Dodao je da previše trčimo za materijalnim stvarima, za poslom, užitkom i druženjima, a sve drugo nam je postalo nevažno.

“Jedan virus zaustavio je svijet, poslao nam je poruku da ne možemo baš sve što hoćemo, te da ne možemo mijenjati svijet i prirodu”, rekao je Zlatko Dalić.

Na pitanje voditelja o ‘pomršenim planovima’ vezanim za odgodu Europskog prvenstva izbornik, Dalić je odgovorio:

“Moramo promijeniti našu strategiju i razmišljanje. Jednostavno treba gledati ‘tako jekako je’. To treba prihvatiti. Bit će nogometa i kasnije. Najvažnije je da sačuvamo mir i pozitivu i iz svega iziđemo što bezbolnije. Znam da neće biti lako, pogotovo nama koji smo u nogometu i koji od toga živimo. Ali ima ljudi koji ostaju bez posla i koji su na različite načine ugroženi. Moramo to prihvatiti i s time živjeti”.

Trčimo za svim drugim stvarima osim za onima kojima trebamo, nastavio je.

“Zapostavili smo obitelj, roditelje, starije. Sad smo dobili poruku da moramo biti još ponizniji, još poslušniji i da će onda biti onako kako treba. Ja gledam po sebi, detaljno mi je bio isplaniran program, stalno neka putovanja, obveze, sastanci, nije bilo dovoljno vremena za bližnje. Daj Bože da iz ove korone izvučemo poruke i da nas nauči pravim stvarima”, zaključio je izbornik Dalić.