Zlatko Dalić: U finalu SP-a promijenio bih suca, on je odlučio utakmicu!

Prije godinu dana, 15. srpnja 2018. godine, cijeli svijet je gledao prema Moskvi gdje je Hrvatska igrala finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske.

Francuzi su slavili u velikom finalu s 4:2. Zlatko Dalić se prisjetio finala i Pitane.

“Ne zamjeram si ništa. Možda da smo igrali drugačije, da smo mi stali iza i čekali njih, ali utakmica je tako bila diktirala da smo mi morali ići na posjed lopte i kontrolu utakmice, što je bilo dobro. Jer, dobili smo prvi gol nakon nepostojećega faula, i zabili smo si autogol.

Drugi gol primili smo u jeku naše dominacije, dosuđen je bio penal koji nije postojao. Dakle, ako bih nešto promijenio u toj utakmici, promijenio bih – suca! Ok, dogodi se pogreška, ne mogu ja sada reći “za naš poraz kriv je sudac”.

Ali, opet to je finale, nije u redu ga da presudi jedan penal koji nije postojao”, rekao je Dalić u intervjuu za Večernji list.

Pitanine sporne odluke krenule su u 17. minuti kada je Brozović napravio sporni prekršaj nad Griezmannom. Francuski napadač je odglumio prekršaj, a to se vidjelo tek kasnije nakon snimke. Iz tog slobodnog udarca Mandžukić je skrenuo loptu u vlastiti gol za vodstvo Francuske.

“Finale? Da se nije dogodio prvi slučaj bio bi dobar, ali kad jednom odlukom usmjeriš tijek utakmice, onda ispada da to nije bilo dostojno finala. Mislim da je Griezmannu dosuđen prekršaj na ime i ugled”, rekao je Mateo Beusan misleći pritom na sporni prekršaj Marcela Brozovića nad Antonineom Griezmannom nakon čega su Francuzi poveli.

U 37. minuti Perišić je dirao loptu rukom, nakon pregleda VAR-a Pitana je pokazao na bijelu točku.

“Čestitke Francuskoj. Igrali smo dobro, imali smo punu kontrolu, onda se dogodi taj prekid, dobijemo autogol. Izjednačili smo, ali onda onaj penal. Takav se penal ne sudi u finalu Svjetskog prvenstva”, rekao je Dalić odmah nakon finala.