Home > Magazin > Zlatko Dalić nikada nije skrivao tko mu je najveća podrška, ali njih voli držati dalje od očiju javnosti

Zlatko Dalić nikada nije skrivao tko mu je najveća podrška, ali njih voli držati dalje od očiju javnosti

Dalić je više puta spominjao kako mu je obitelj najveća podrška u životu. Sa suprugom Davorkom u braku je 31 godinu, a zajedno imaju i dva sina – Bruna i Tonija

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić (56) još jednom vodi Hrvatsku spremnu u borbu za još jedan naslov, a ovaj put igraju se kvalifikacije za UEFA Euro i to protiv Turske u Opus Areni u Osijeku.

Dalić je više puta spominjao kako mu je obitelj najveća podrška u životu. Sa suprugom Davorkom u braku je 31 godinu, a njihova ljubavna priča počela je u školskim klupama u Livnu, gdje su oboje rođeni.

 

 

– Krenuli smo od nule. Bili smo cura i dečko koji su htjeli nešto napraviti od života. Željeli smo zajedno nešto izgraditi. Bilo je uspona i padova, bili smo ponekad i pred zidom, ali sve smo uspjeli prebroditi – rekao je Zlatko o njihovom zajedničkom životu.

Dalić je u mladim danima igrao za Hajduk, a Davorku je viđao na svoje slobodne dane. Kada je Davorka upisala fakultet u Splitu, Zlatko je potpisao ugovor za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca (današnju Cibaliju) zbog čega su bili razdvojeni.

Kad je Davorka završila ekonomiju, par se zaručio i preselio u Varaždin, gdje je Zlatko igrao za Varteks. Nakon pola godine, 1992. Zlatko i Davorka su se vjenčali, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ne krije da su imali teških trenutaka. Davorka je kratko radila, no onda se odlučila potpuno posvetiti obitelji.

poster
– Vodi brigu o svima nama. Nije lako s tri muškarca u kući. Pazila je da iziđemo na pravi put. Sačuvala je obitelj uz puno truda i energije, kazao je jednom Dalić. Diplomirana ekonomistica Davorka je zbog Zlatka napustila karijeru i posvetila se obitelji.

U braku su dobili dvojicu sinova – Tonija (30) i Brunu (25). Toni je, inače, prošlog mjeseca oženio svoju dugogodišnju djevojku Ivu. Obitelj Dalić inače ne dijeli puno detalja o privatnim životima s javnosti, no Zlatko je ipak objavio fotografiju s vjenčanja na svom Instagram profilu. Tonija nemamo priliku često vidjeti u javnosti jer se ne voli medijski eksponirati, no zna se da je prije tri godine stekao diplomu za digitalni marketing.

Uz to, Toni je ljeti znao raditi kao DJ na Zrću na Pagu, a sada obnaša direktorsku funkciju u NK Varaždinu te sve aktivnosti uspije uklopiti uz svoj posao u banci.

Mlađi izbornikov sin Bruno pohađao je gimnaziju u Varaždinu, a zatim i studirao na američkom fakultetu u Zagrebu.

Magistrirao je menadžment u Barceloni. Zlatko kaže, on je mirniji tip u obitelji.

– Toni je na mamu, a Bruno na mene. Toni je impulzivan borac za pravdu, dok je Bruno mirniji i staloženiji. Najvažnije je da su odgojeni da budu pošteni i cijene druge. Supruga i ja potičemo ih da se školuju, da budu svoji ljudi – izjavio je Zlatko Dalić jednom prilikom za domaće medije.

Večernji list