Home > Svijet > Željko Mitrović nakon velikog pritiska građana: Vidjet ćemo da li ćemo uopće imati reality

Željko Mitrović nakon velikog pritiska građana: Vidjet ćemo da li ćemo uopće imati reality

Kazao je kako se “Zadruga” više neće snimati te da je ovo zvanično bila posljednja sezona.

“Sjest ćemo moji najbliži saradnici i ja i vidjeti da li ćemo uopće u budućnosti imati reality. Ako ga budemo imali, imat će sigurno novi oblik i novu formu, tako da ćete biti poznati po nečemu što nije mala stvar, a to je da ćete biti posljednja generacija ove epohe realityja. Znači, rekao sam, nulta tolerancija na fizički kontakt, propadaju vam svi honorari, idete s nulom napolje”, izjavio je.

Podsjećamo, Mitrović tvrdi da se na nedavnim protestima u Beogradu pojavilo nešto više od 2.000 ljudi. Naveo je da njegovi dronovi ne lažu.

“Kada Srbija izrazi ovakvu zrelost i bojkotuje skup koji nije ništa drugo nego pokušaj da se ogromna tragedija i muk kakav je zavladao Srbijom iskoriste u političke svrhe, to je znak da je Srbija zrelija nego ikad. Stop nasilju”, napisao je.Nakon toga je ponovo pokušao umanjiti broj ljudi koji su odlučili izaći na proteste protiv Aleksandra Vučića.

“18:10, snimak sa naših dronova koji nikada ne griješe. Bez ljutnje, ali DJ Žex okupi više građana kad dijeli autograme u Knez Mihailovoj”, objavio je.

Organizatori protesta od vlasti u Srbiji traže smjenu rukovodstva REM-a i RTS-a, oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy te zabranu tabloida koji promiču nasilje, kao reakciju na spomenute tragedije. Opozicija traži i hitnu sjednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o odgovornosti vlade, ali i sigurnosnoj situaciji u zemlji. Nakon ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića, traži se i smjena ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA-e Aleksandra Vulina.

Klix.ba