Željko Komšić proglasio pobjedu: Kao član Predsjedništva služit ću svim građanima BiH

Željko Komšić je u obraćanju medijima iz izbornog štaba Demokratske fronte pozdravio sve građane BiH i čestitao svim kandidatima na ostvarenim rezultatima. Nije zvanično objavio pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, rekao je da će sačekati zvanične podatke Centralne izborne komisije.

“Kao budući član Predsjedništva BiH želim da znate da sam tu da služim svim građanima BiH, bez obzira na to da li su glasali za mene, protiv mene ili nisu nikako glasali. Hrvatima u BiH želim poručiti da je naš ustavni sistem takav da sam ja opet na ovom mjestu, ja sam vaš predsjednik glasali vi za mene ili ne. Isto važi i za ljude iz RS-a. Znam kakva je ovo obaveza i kakav teret preuzimam na sebe, trudit ću se da opravdam vaše povjerenje”, kazao je Komšić.

Dodao je da očekuje rezultate slične onim iz 2014. godine.

“Ne želimo ulaziti u neke matematičke koalicije, nego nas interesuju konkretni koraci koji će dovesti do boljitka svih građana BiH”, rekao je Komšić.

Kazao je da je apsolutno opredijeljen za svaki vid saradnje s Beogradom i Zagrebom, ali da se ne mogu tolerisati neke stvari koje su dosad tolerisane, a to je miješanje u unutrašnja pitanja BiH.

Prema rezultatima koje objavljuje štab SDA, Željko Komšić (DF) za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda vodi sa 71,6 posto glasova (155.330), uz napomenu da nisu potpuni podaci iz određenih općina.

Klix.ba