Zbog pogreške policajca, vozaču iz Livna stigla kazna za presporu vožnju

Vozač iz Livna neugodno se iznenadio kada mu je poštar donio plavu kuvertu s obavijesti o počinjenom prometnom prekršaju zbog prespore vožnje. Kako stoji u obavijesti o počinjenom prekršaju, vozača je snimio radar u mjestu Kolunić, u općini Bosanski Petrovac, kako upravlja vozilom brzinom od 53 km na sat na dijelu ceste na kojem je najveća dopuštena brzina 60 km na sat. U obavijesti o počinjenom prekršaju navodi se i kako je riječ o naseljenom mjestu.

Dalje se navodi kako vozač, bez obzira na to što nije prekoračio najvišu dopuštenu brzinu, mora platiti kaznu u visini od pedeset konvertibilnih maraka, piše Večernjilist BiH. U obavijesti o počinjenom prekršaju koja je vozaču upućena iz Policijske postaje Bosanski Petrovac također stoji kako se u spomenutu Policijsku postaju u roku od pet dana treba javiti osoba koja je upravljala vozilom u navedeno vrijeme.

Dalje se navodi da, ako se ne dostave spomenuti podaci, vlasniku vozila slijedi novčana kazna u visini od 500 do 5000 konvertibilnih maraka. Budući da se našao u apsurdnoj situaciji, vozač je zatražio objašnjenje obavijesti o prometnom prekršaju koja mu je stigla, a na koncu se ispostavilo kako je riječ o pogrešci osobe koja je popunjavala spomenutu obavijest o počinjenom prometnom prekršaju.

Naime, ograničenje brzine u mjestu Kolunić u općini Bosanski Petrovac je 40 km na sat, a ne 60 km na sat, kako je to napisano u obavijesti, te se vozača kažnjava za prekoračenje brzine, a ne sporu vožnju.

Na pitanje kako se mogla dogoditi takva pogreška, naš izvor iz policije navodi kako se vjerojatno spomenuta obavijest popunjavala preko neke obavijesti koja je rađena za prekršaj na mjestu gdje je ograničenje brzine 60 km na sat te pogreškom nije promijenjen dio koji se odnosi na ograničenje brzine, zbog čega je nastala cijela zabuna. Naš izvor navodi kako nije nemoguća ni kazna za presporu vožnju, međutim, samo na brzim cestama i autocestama. – Kako bi se moglo vozača kazniti za presporu vožnju, treba na prometnici biti znak kojim se označava minimalna dopuštena brzina – zaključio je naš izvor.