Zbog novog propusta na iPhoneu fotografije i kontakti na udaru hakera

Zahvaljujući novootkrivenom propustu, znatiželjnici koji se domognu vašeg uređaja moći će kroz desetak koraka pristupiti vašim fotografijama.

Haker amater koji je prošlog mjeseca otkrio bug koji omogućava pristup iPhoneu bez korištenja zaporke otkrio je novi propust u iOS-u 12.0.1. Jose Rodriguez računalnom se sigurnošću bavi iz zabave, a njegovo najpoznatije otkriće bio je bug koji je u iOS-u 12 unatoč zaključanom ekranu omogućio neovlašteni pristup fotografijama, izvještava Hacker News.

Novi propust prisutan u iOS-u 12.0.1 kradljivcu uređaja daje neovlašteni pristup kontaktima i fotografijama – s time da je ovog puta metoda ‘otključavanja’ još jednostavnija.

Još jedan novi bug, još lakši pristup uređaju

Riječ je o propustu koji osobi koja drži telefon u ruci pruža pristup albumu s fotografijama koje može poslati bilo kojem uređaju koji ima podršku za iMessage. S obzirom na to da za ovu vrstu napada treba puno manje truda nego u slučaju buga za iOS 12, žalosna činjenica je što iPhone ostaje otvoren više manje svakom tko ima malo vremena, znanja i fizički pristup samom uređaju.

U priloženom videu moguće je vidjeti na koji način haker može pristupiti iPhoneu koristeći bugovitu Siri.

Kao i svaki put do sad, rješenje problema dobit ćemo u sklopu jedne od nadolazećih zakrpi, prenosi Tportal.