Zaposlenik Tužiteljstva BiH lišen slobode zbog koruptivnih aktivnosti

Zaposlenik Tužiteljstva BiH Mustafa Vrabac (1985.) lišen je slobode u akciji po nalogu Tužiteljstva BiH.  Aktivnosti su proveli policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a SŽ, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Osumnjičeni je pod istragom da je u proteklom periodu stupio u kontakt sa jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju tužiteljstva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog kaznenog djela – “primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem”. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima. Glavni tužitelj naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinitelji tih aktivnosti zaposlenici institucija i agencija za provedbu zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala sa ciljem odstranjivanja korumpiranih zaposlenika iz svih institucija, a naročito agencija za provedbu zakona.

www.vecernji.ba