Započelo označavanje ulica, trgova i naselja u Livnu

Preuzimanjem pločice s brojem jedan i nazivom ulice Trg branitelja Livna gradonačelnika Luke Čelana, te postavljanjem iste na zgradu Gradske uprave Grada Livna započelo je označavanje naseljenih mjesta, ulica i trgova u Livnu.

Riječ je o projektu postavljanja ploča za označavanje naseljenih mjesta, ulica i trgova i ploča za označavanje grada Livna te fizičko označavanje naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova pločama i zgrada s pločicama s kućnim brojevima.

Izvođač radova odabran je putem javnog natječaja otvorenim postupkom sukladno Zakona o javnim nabavama Federacije BiH. Vrijednost ugovorenih radova je 105.663,05 konvertibilnih maraka, od čega je Grad Livna osigurao sredstva u iznosu od 90.663,05 maraka. Preostalih 15.000,00 maraka snosit će Federalna uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

 „Ovim projektom ćemo sustavno riješiti označavanje trgova, ulica i naseljenih mjesta na području grada Livna. Važno je da su naši sugrađani također upoznati s detaljima projekta. Da je riječ o projektu putem kojeg će svako naše naselje, ulica, trg, zgrade, na koncu svako kućanstvo u Livnu, dobiti točan naziv i broj čime će se traženo odredište pronalaziti brže i učinkovitije što u konačnici znači i vremensku ali i novčanu uštedu“, kazao je gradonačelnik Čelan.

Ugovorom je predviđeno da će projekt postavljanja novih pločica trajati iduće pola godine. Stanari zgrada te vlasnici kućanstava bit će putem medija obaviješteni o datumu označavanja njihovih ulica i objekata.

Za vrijeme radova potrebno je da vlasnik, suvlasnik objekta ili punoljetni član kućanstva kao i predstavnici stanara u zgradama budu nazočni u istima kako bi predstavnici izvođača radova i Grada Livna mogli izvršiti potrebne radnje. Prema Odluci Gradskoga vijeća Livna stanovnici čiji objekti dobivaju pločicu s kućnim brojem obvezni su za istu platiti iznos od deset konvertibilnih maraka.

Tijekom jučerašnjeg dana ploče su postavljene na Trgu branitelja Livna i Trgu kralja Tomislava. Danas 10. srpnja na rasporedu je Ulica kneza Mutimira a u subotu 11. srpnja Ulica Gabrijela Jurkića.

URED ZA INFORMIRANJE GRADA LIVNA

Livno, 10. srpnja 2020.