Započelo obilježavanje 26. obljetnice oslobođenja Kupresa

Obilježavanje 26. obljetnice oslobođenja Kupresa započelo sa polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima Suho polje, Kupreško polje, spomeniku Vukovarcima i poginulim pripadnicima specijalne policije, pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora, Općine Kupres i Udruge Domovinskog rata Kupres.

Vijence su položila izaslanstva udruga proisteklih iz domovinskog rata, predstavnici oružanih snaga bih , načelnik općine Kupres Zdravko Mioč i drugi.

Pored spomenika na Ogledalima , ubijenim Kuprešacima potkraj II . svj. rata, služena je misa zadušnica za sve poginule u II . svjetskom ratu.

Sveto misno slavlje je predslavio, prof . don Ivica Mršo inače rodom sa Kupreške visoravni uz koncelebraciju župnika župe sv.Obitelji iz Kupresa don Tomislava Mlakića i župnog kapelana Jadranka Kurta uz nazočnost brojnih vjernika i poštivanje epidemioloških mjera.

“Snovopriča o životu Petra Barbarića”, u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik, večeras u 18:00 satii održana je u velikoj dvorani Hrvatskog doma Kupres.

Ulaz je slobodan.

Operacija Cincar bila je prva združena operacija HVO-a i Armije BiH nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma u proljeće 1994.godine. Provedba operacije trajala je tri dana, od 1 do 3.studenoga 1994. i uvod je u hrvatske oslobodilačke operacije koje su slijedile. Ovom operacijom oslobođen je veći dio Kupreške visoravni, uključujući Kupres, u kojega je HVO ušao 3. studenoga 1994.

Više fotografija na “Kupreški Radio”.