Za sve je kriv Milanović! Šuti Zorane, bar nas nitko neće dirati, šta ima veze što nam ne daju slaviti Božić

Na vratima katoličke hrvatske obitelji u Sarajevu osvanuo je uznemirujući natpis – prijetnja smrću zbog obilježavanja jednog od najvećih katoličkih blagdana – Božića.

Incident. Užasni incident i potez koji zaslužuje svaku osudu. Ali dokazano nam je još jednom da to nije i ne može biti samo incident i točka. To je ipak incident prema Hrvatima i kao takav se ne može proglasiti samo kao incident i osuditi bez okrivljavanja nekog od pripadnika toga naroda za isti.

Pa je i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić, dokazala ovu tezu okrivivši za incident, koga drugog, nego predsjednika Republike Hrvatske i trenutno jedinog iskrenog političkog predstavnika svih Hrvata, Zorana Milanovića.

Nećemo se lagati, nije Milanović trn u oku samoprozvanim vođama Bosne i Hercegovine samo zbog neke neodgovarajuće izjave povodom genocida u Srebrenici. On je trn u oku svima onima koji umanjuju prava hrvatskoga naroda u BiH i bošnjačkim pravednicima koji zataškavaju zločine Armije RBiH, uzurpatorima hrvatskih pozicija na vrhu Predsjedništva BiH i svim njihovim partnerima i istomišljenicima.

Zoran Milanović je trn u oku i smetnja onima koji bi rado Bosnu i Hercegovinu ili barem njen federalni dio htjeli vidjeti kao državu u kojoj će glavni biti Bošnjaci dok će Hrvati pa i Srbi, ovisno o mogućnostima, biti kmetovi, podanici i građani drugoga reda.

Britak jezik, hrabrost i zauzimanje za hrvatski narod u BiH velika je smetnja mnogima. Izvrću njegove riječi, rugaju se i umanjuju mu veličinu prikazavjući ga iskrivljenog, s grimasama na licu, krive ga za podjele Bosne po uzoru na onu famoznu podjelu iz Karađorđeva, krive ga za sve, samo je pitanje kada će ga okriviti za ekonomski nazadak, korupciju i sve ono što je kvazipolitička elita u Bošnjaka godinama gomilala. No, ima li kraja, ima li granice?

Svaljivanje odgovornosti za incidente protiv hrvatskog naroda u BiH na Milanovića bi bilo isto kao da okrivimo bilo koga tko je progovorio u ime borbe protiv nasilja nad ženama, za bilo koje nasilje koje se u narednim danima dogodilo nad ženom. Bilo tko tko progovori u plemenitu svrhu zaštite djece i dječjih prava – bio bi poticatelj nasilja i oduzimanja prava djeci. Tako to gleda sarajevska iskrivljena logika.

Bilo koji svjedok i protivnik Hitlerovog antisemitizma, bio bi krivac za zločine prema židovima, zagovarač jednakosti rasa postajao bi krivac za vrijeđanja i smrti ljudi crnačke ili bilo koje druge rase…

Stoga, poruka je jasna gradonačelnice. Šutnja je zlato!

Šuti Zorane, za agresore, zločine, potlačivanja i kršenja prava Hrvata u BiH. Šuti Zorane, za uzurpatore hrvatskog mjesta u Predsjedništvu. Šuti Zorane, kada vidiš, kada znaš, kad nam prijete i kad nam otimaju. Šuti Zorane, kada s europskog vrha stigne naredba da Božić ne može biti Božić jer nosi previše kršćanski naziv za jedan od najvećih kršćanskih blagdana ili kada, ista ta EU, u svom izvješću “zaboravi” spomenuti konstitutivnost naroda. Šuti! Ne piši pisma Plenkoviću nego šuti! Šuti Zorane, kako su ti prethodnici šutjeli! Ima hrvatska vlada prioritetnijih stvari. Ta Sarajevo je naš glavni grad, “Bosna” je naša domovina, i kao takva brinut će se za nas, oni će odrediti što je nama podanicima najbolje.

Šta ima veze što će nam zabraniti slavljenje Božića? Kao da je to važno, ti šuti jer je šutnja zlato, a sarajevska politička elita, razne benjamine i bakiri, razni komšići i njihovi šegrti znaju što mi trebamo.

Šuti Zorane! Jer ovako nećemo biti slobodni i imati neka osnovna prava u “našoj državi”, al’ bar nas nitko neće dirati.