Home > Svijet > WhatsApp radi na animiranim emotikonima

WhatsApp radi na animiranim emotikonima

Meta, vlasnik WhatsApp-a, radi na animiranom emoji-ju koji će biti dostupan u predstojećoj beta verziji WhatsApp desktop aplikacije

Korisnici popularne aplikacije za razmjenu poruka WhatsApp uskoro će dobiti novu funkciju koja će osvežiti njihova grupna ćaskanja.

Meta, vlasnik WhatsApp-a, radi na animiranom emoji-ju koji će biti dostupan u predstojećoj beta verziji WhatsApp desktop aplikacije.

GIF koji je pušten na WABetainfor prikazuje emoji Face sa Party Horn i Party Hat koji “skače” i vrti se. Izgleda da će se animirana verzija emoji-ja pojaviti kada bude dostupna, umjesto statične

Još uvijek nije poznato da li će animirani emotikoni moći da budu isključeni kada ih WhatsApp uvede, ali će biti dostupni i u mobilnim aplikacijama.

WhatsApp koristi Lottie biblioteku animiranih emoji-ja koji imaju malu veličinu i koji su skalabilni bez gubljenja kvaliteta slike.

Iako animirani emotikoni verovatno neće privući nove korisnike, oni bi korišćenje WhatsApp-a mogli učiniti zanimljivijim. Google-ove messages i iMessage aplikacije već godinama podržavaju animirane emotikone, pa WhatsApp pokušava da dostigne određeni nivo.