Home > BiH > Vrtići skuplji i do 100 KM, mnogo djece ostaje neupisano

Vrtići skuplji i do 100 KM, mnogo djece ostaje neupisano

S rujnom će doći do poskupljenja od 20 maraka i nadamo se da to neće biti prevelik udar na roditelje. Nažalost, sve je poskupjelo – objasnila je Kegelj.

Ravnateljica Ustanove “Dječji vrtići” Mostar Danijela Kegelj kazala je kako će kod njih doći do poskupljenja od 20 maraka po programu s obzirom na to da Grad Mostar, kao osnivač, subvencionira njihov rad.

– Išli smo na najniže iznose kako bismo svima olakšali. Cijena jaslica trenutačno je 200 maraka, cjelodnevnog programa 170, poludnevnog 120, a igraoničnog u prosjeku 60 maraka. S rujnom će doći do poskupljenja od 20 maraka i nadamo se da to neće biti prevelik udar na roditelje. Nažalost, sve je poskupjelo – objasnila je Kegelj.

Kada su u pitanju privatni vrtići, ravnateljica Dječjeg vrtića “Čudesna šuma” Ivana Brkljača za Fenu je kazala da se mjesečna cijena cjelodnevnog boravka djeteta u privatnim predškolskim ustanovama u Mostaru kreće između 250 i 300 maraka.

– Ako Grad Mostar ili Županija ne budu imali sluha za sufinanciranje privatnog sektora, vjerojatno ćemo biti primorani na podizanje cijena kako bismo mogli nastaviti s radom. Posljednja ekonomska cijena koju je izračunao Grad iznosi 494 marke te ćemo i mi morati ići prema toj cijeni kako bismo opstali – objasnila je ona. Uz poskupljenje, jedan od kroničnih problema u Mostaru je nedostatak mjesta u vrtićima.