Vremenska prognoza za vikend; Oblačno i kiša

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano. Oblačnije je na sjeverozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 10 sati (°C): Bjelašnica 6; Neum 12; Ivan Sedlo 13; Drvar i Livno 14; Jajce, Stolac i Tuzla 15; Bugojno, Gradačac, Mostar i Sanski Most 16; Bihać, Grude i Zenica 17; Sarajevo i Široki Brijeg 18°C;

U drugoj polovini dana postepeno naoblačenje sa sjevera. Najviše sunčanog vremena će biti na jugu zemlje. U večernjim satima slaba kiša u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Kiša može padati u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša u nizinama u centralnim i istočnim područjima, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.