Vozači oprez: Povećan broj motociklista i biciklista na cestama

Foto: Unsplah

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se izbjegavanje vožnji na duže relacije tijekom dana, a ukoliko se ipak putuje savjetuju češće pauze. Povećan je broj motociklista i biciklista na prometnicama, što nalaže dodatni oprez u vožnji za sve sudionike u prometu. Na magistralnoj cesti Ljubinje-Trebinje na dionici Ljubinje-Trnovica 1 (skretanje za Ravno), svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se promet.

Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na cestu Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje. Promet se zbog radova svaki dan osim nedjelje obustavlja i na regionalnoj cesti Crna Rijeka-Mrkonjić Grad u mjestu Bjelajce od 08 do 16 sati. Promet je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica), a vozila prometuju obilaznicama oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnoj cesti Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne smjerove. Radovi na sanaciji mostova u tijeku su i na magistralnim cestama Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama promet se odvija usporeno. Na magistralnoj cesti Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati prometuje se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati promet kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.