Voće i povrće se s razlogom nalazi odmah na početku trgovine, a osnovne namirnice pri kraju

Trgovine se koriste brojnim trikovima kojih većina nije svjesna, a korisnici društvene mreže Quora nabrojali su samo neke od njih.

1. Ugodna glazba

Lagana i tiha glazba stvara ugodan ambijent u kojem se želimo zadržati što dulje, a umirujući ritam stvara osjećaj kako nije prošlo puno vremena. Navodi Večernji list.

2. Voće i povrće

Ove zdrave namirnice najčešće se nalaze kod samog ulaza u trgovinu. Budući da se ona prve stavljaju u košaricu kasnije se stvara manji osjećaj krivnje kada im se pridruže nezdravije opcije.

3. Osnovne namirnice

Svima neophodne namirnice poput brašna, šećera ili pak mlijeka rijetko kada se nalaze na samom ulazu u trgovinu, a često su i potpuno odvojene. Trik je u tome da na putu do njih postoji čitav niz namirnica koje nam ne trebaju, ali se ipak odlučujemo za kupnju.

4. Položaj na policama

Sve što vam je potrebno u trgovini možete pronaći od nekoliko različitih brendova, a svi oni imaju i različitu cijenu. U levelu očiju postavljaju se skuplje opcije dok su one najjeftinije najčešće tek na dnu police i samim time gotovo nezamjetne.

5. Kombinacije

Neke stvari jednostavno idu u paru i trgovci to znaju. Zato ih kombiniraju odmah na policama kako bi potaknuli kupnju obje stvari. Na primjer, to se često događa s čipsom i salsom.