Vlada HBŽ-a: Obavijest i priopćenje

Na danas održanom sastanku u zgradi Vlade Hercegbosanske županije na kojoj su nazočili predsjednik Vlade, Ivan Jozić, ministar unutarnjih poslova, Darinko Mihaljević, direktor Uprave za inspekcijske poslove, Dubravko Kovačević, direktorica Zavoda za javno zdravstvo, Diana Mamić i ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije, Vasilija Broćeta, razmatrana je trenutna epidemiološka situacija u Hercegbosanskoj županiji.

Na dan 20. listopada 2020. godine ukupan broj pozitivnih u Hercegbosanskoj županije je bio 203, od čega u Livnu 136, Tomislavgradu 60, Drvaru 7, a samo prije 14 dana na dan 6. listopada 2020 ukupan broj aktivnih slučajeva je bio 120 i to Livno 52, Tomislavgrad 62, Drvar 3 i Kupres 5. Loša epidemiološka situacija je posljedica ne pridržavanja mjera.
Na sastanku zauzet je zajednički stav da se važeća Naredba Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i izdate preporuke striktno pridržavanju svi građani i poslodavci. Osobito je naglašena važnost pridržavanja mjera i preporuka u vrtićima, školama i školskom prijevozu, kao i u vjerskim objektima.

Upozoravaju se građani koji imaju Rješenje o izolaciji da se striktno pridržavaju uputa o izolaciji.

Nadležna inspekcija će u naredna dva dana pojačati kontrolu mjera i izdati upozorenje svima koji se ne budu pridržavali mjera nakon čega će biti sankcionirani, ako se ne budu pridržavali istih. Mole se građani Hercegbosanske županije da se pridržavaju preporuka o držanju distance, nošenju maske u zatvorenim prostorima, te okupljanja u ograničenom broju na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Najnoviju preporuku Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva možete pogledati i preuzeti OVDJE.

Vlada HBŽ-a