VIDEO: Zlatko Dalić, neslužbeno, dobio svoju ulicu u Livnu

Livno se Zlatkom Dalićem ponosi. Bosanac na čelu Hrvatske reprezentacije. Majka ga voli, a Hrvatska slavi. Bosanac na čelu Hrvatske reprezentacije. U razgovoru za Federalnu televiziju njegova majka Kata je sretna, ali i brine za sina.

Bosanac Zlatko Dalić večeras ima šansu za historijski uspjeh Hrvatskog nogometa. Njegova majka mu iz rodnog grada poručuje.

„Da ide do kraja, pa dokle stigne, a ja mu kažem izgubi, a mama što, pa da ovo više prekine se, dodijalo mi. Žao mi je njega, sekira mi se.“

U domu Dalića, ponos i strepnja.

„Jako sam ponosna na njega i njegov uspjeh koji je napravio i što sam još ponosnija što je sam sve napravio, što mu niko nije pomogao, nego sam. Bio je jako uporan, jako strpljiv, jako vrijedan“, ističe Mladenka Bandov, sestra Zlatka Dalića.

Rodni grad hrvatskog izbornika Zlatka Dalića pred svaku se utakmicu ‘oblači’ u kockice. Njime se ponose i bivši suigrači u malom i velikom nogometu.

„U Čulinom mlinu smo odigrali nekoliko sezona dok on nije otišao u Hajduk, tako da nam je ostalo to u nekom baš lijepom sjećanju, pogotovo nama sad ide u prilog ponovo oformljen klub, prvi donator je bio Zlatko, znači, sve naj“, kaže Boro Matan, trener MNK „Čulin mlin“.

Pokazuje nam Miroslav i fotografiju juniora Troglava iz 1981. na kojoj je sa Zlatkom krajnje desno.

„Zlatko je imao tu sreću i upornost i marljivost i takav je bio da je otišao u Hajduk u to vrijeme i probio se, hvala bogu“, ističe trener vratara NK „Troglav“ Miroslav Ištuk Čiše.

„I nadat je se finalu i eventualnoj titulu, ali i sam ovaj rezultat je vrh vrhova. Znači to je rezultat koji ovako mala država može samo sanjati“, dodaje Matan.

Da su Bosansci i Hercegovci talentirani i uporni ljudi, dokaz je i Zatko Dalić, ali i brojni drugi Livnjaci.

„Mi smo imali Boru Matana koji je bio selektor futsal reprezentacije BiH, pa imamo evo, da se pohvalim moj brat Ivo koji je bio trener BH reprezentacije, tako da iz Livna stvarno imamo dosta tih talenata“, dodaje Čiše.

I ne samo u nogometu nego i u svim drugim sportovima, a trenutno najpoznatiji Livnjak je, istina neslužbeno, dobio i svoju ulicu.

federalna.ba

VIDEO OVDJE