VIDEO: Skandalozan nastup Jovana Janjića na Pink TV

Jovan Janjić iznosi neistine kako je livanjski svećenik Sretan Petrić, a valjda je mislio na Fra Srećka Perića, zatražio od katolika Livna da pokolju sve pravoslavce, a prvu njegovu rođenu sestru jer se udala za Srbina! Nakon toga ubijeno je više od 5.600 livanjskih Srba.

Kulturolog Jovan Janjić govoreći o ulozi u zločinima Alojzija Stepinca u Drugom svetkom ratu rekao je da je on bio nadbiskup Zagrebački i da je pod sobom imao sve biskupe na tom području.

-On je morao znati što se događa u njegovo vrijeme na njegovom području – rekao je Janjić i zapitao se da se slučajno to događalo na srpskom području bi li bilo moguće da to patrijarh srpski ne zna.

-Ono najmanje djelo koje se dogodii u nekom selu on je znao – rekao je Janjić.

Kako kaže, mnogo svećenika katoličke crkve direktno je sudjelovalo u zločinima, te su ubijali i pozivali na ubijanje.

Povjesničar Nebojša Danjanović rekao je da Hrvati smatraju Alojzija Stepinca za velikog Hrvata, jer je on imao tvrd hrvatski stav.

-On je bio čovjek crkve, bio je do kraja odan crkvi, što ga je na kraju koštalo – istaknuo je Damnjanović za pink.

Kako kaže, njemu je maršal Tito dao “povoljan status 1945. godine” ali pod uvjetomda crkvu odvoji iz rimske crkve i da on to nikako nije htio, i da su se tada komunisti, kako dodaje, sjetili njegove “uloge u Drugom svjetskom ratu”.

Inače je Janjić službeni biograf patrijarha Pavla.

Čemu služe laži i obmane! Idemo živjeti u miru!

Pokoj vječni svim žrtvama.

Livnovine