Veliko upozorenje Vatrenima nakon relativno “laganog” ždrijeba za SP

Veliko upozorenje Vatrenima nakon relativno “laganog” ždrijeba za Svjetsko prvenstvo, koji nam je u grupnoj fazi donio Belgiju, Kanadu i Maroko. Alphonso Davies, nogometaš njemačkog nogometnog prvaka Bayern Münchena, postao je prvi Kanađanin kojeg je Nogometni savez Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba (CONCACAF) proglasio nogometašem godine.

Ovaj jedva 21-godišnjak pridonio je prvom kanadskom plasmanu na Svjetsko prvenstvo od 1986. godine, a u Kataru će Kanađani igrati u skupini s Hrvatskom, Belgijom i Marokom. Davies, koji je zabio pet golova i osam asistencija u 13 utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, propustio je posljednju utakmicu zbog upale srčanog mišića nakon što je obolio od koronarne infekcije, prenosi Hina.

”Drago mi je što sam dobio ovu nagradu. Nogomet donosi radost. Nogomet donosi sreću i pokazuje vam svijet”, rekao je branič koji je pomogao Bayernu do naslova prvaka Njemačke. Među nogometašicama nagradu je dobila Amerikanka Crystal Dunn. U izboru glasuju treneri i igrači iz 41 reprezentacije, te predstavnici medija i navijači.

bljesak.info