Vedran Ljubenko: “Oprosti što si me povrijedila”

 

Vedran Ljubenko je prvi umjetnik u Republici Hrvatskoj koji predstavlja svoj novi projekt u obliku multimedijalnog art filma kojeg čine 3 videospota međusobno povezana radnjom. Glavnim singlom “Tamagotchi” koji izlazi 28.lipnja najavljuje nadolazeći album (27) koji zaokružuje filmsku priču njegovog projekta. 

Drugi singl trilogije “Oprosti što si me povrijedila” govori o prihvaćanju problema s egom i o međussobnoj povrijeđenosti prouzročenoj ljubavnim odnosom. Cinično se prikazuje osoba koja bježi od problema i koristi obmane kao rješenje.

Iz vlastitog životnog iskustva Vedran donosi u ovoj pjesmi i novom albumu (27) svoja životna promatranja i razmišljanja. U novom singlu “Oprosti što si me povrijedila” udružio se umjetnički sa talentiranim glazbenikom i producentom Jakovom Zadrom . U videospotu singl je predstavljena alegorija u činu vjenčanja. Da li je sam čin vjenčanja u videospotu metafora za promjenu odluke u zadnji tren koja donosi shvaćanje problema i bijeg od njega ili je u pitanju otvaranje širom očiju nakon dugo vremena mračnog perioda u našim životima? Gledatelju videospota ostaje na odabir da pjesmu i njezino vizualno izdanje protumači na svoj način; da li je konačna odluka dobra za glavnog protoganista u zadnjem dijelu same priče ili ne te da li je povez bijeg od stvarnosti ili predstavlja nešto drugo?

U viedospotu se pojavljuje posebna i talentirana mlada glumica Tea Šimić koja je od samog početka ove glazbene i videopriče te se uz nju pojavljuju Marijan i Adrian Benić.
Za produkciju videospota zaslužni su Marijo Britvić i Tino Herljević.
Vedran najavljuje album koji izlazi u srpnju u digitalnom izdanju, a nakon toga u posebnom limited nosaču zvuka.