Home > Magazin > Većina ne zna što mineralna voda radi vašem tijelu: Zapanjit će vas kako zapravo djeluje

Većina ne zna što mineralna voda radi vašem tijelu: Zapanjit će vas kako zapravo djeluje

Većina ljudi obožava mineralnu vodu, ali rijetki znaju kako ona zapravo djeluje na naše tijelo.

 

Prirodne mineralne vode su bogate otopljenim mineralima poput natrija, klorida, kalcija, joda i kalija, čiji sastav određuje okus i ljekovita svojstva. Preporučuju se za hidrataciju tijekom pojačanog znojenja te u slučajevima dehidracije.Gazirana voda je osvježavajući napitak koji osim hidratacije ima i druge zdravstvene benefite: pomaže u regulaciji tjelesne težine, potiče probavu, poboljšava funkciju bubrega, regulira tjelesnu temperaturu, koncentraciju i pozitivno utječe na raspoloženje.

 

 

Kako zapravo utječe na tijelo?

 

PH vrijednost gazirane vode je između tri i četiri, što je blago kiselo, no ne utječe na ukupnu kiselost tijela, kao što bi mnogi pomislili, piše Krstarica.

 

Mnogi to ne znaju, ali gazirana voda također može povećati razinu leptina i potaknuti osjećaj sitosti, što je čini korisnom za kontrolu apetita i podršku raznim vrstama dijeta.Ipak, preporuka je da se velike količine mineralne vode ne konzumiraju odmah nakon intenzivne tjelesne aktivnosti ili treninga, kako bi se izbjeglo eventualno narušavanje ravnoteže elektrolita u organizmu.

Vecernji list