Home > Sport > VEČERAS U SARAJEVU BITKA ZA EUROPU Ovo je raspored klubova koji se bore za izazak na europsku scenu

VEČERAS U SARAJEVU BITKA ZA EUROPU Ovo je raspored klubova koji se bore za izazak na europsku scenu

Danas se na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se ‘Vječiti derbi’ u kojem će Sarajevo dočekati Željezničar.

Utakmica je to koja je izravna borba za izlazak na europsku scenu. Sarajevo je u blagoj psihološkoj prednosti budući da ima dva boda više od najvećeg rivala, a i igra utakmicu na domaćem terenu, iako to u ovakvim susretima i ne igra značajnu ulogu.

Sarajevo je na trećem mjestu s 48 osvojenih bodova, dok im Željo puše za vratom s 46.

S obzirom na to da je Borac “zacementirao” drugu poziciju (ne još matematički nedostaju mu tri boda iz tri kola) borba za treće mjesto je itekako važna jer ona sigurno vodi u Europu. Kada je riječ o četvrtom mjestu, tu će važnu ulogu odigrati Zrinjski. Ukoliko Plemići osvoje Kup Bosne i Hercegovine i četvrtoplasirana momčad na ljestvici ide u Europu. No, ukoliko Velež osvoji Kup, onda Rođeni izlaze na europsku scenu bez obzira na kojoj poziciji završili u prvenstvu, a trenutno su na šestoj. Peti je Široki Brijeg koji broji 45 bodova, pa će i momčad s Pecare tražiti svoju šansu u posljednja tri kola.

RASPORED KLUBOVA KOJI VODE PORBU ZA EUROPU DO KRAJA PRVENSTVA

31. KOLO

Sarajevo – Željezničar
Sloboda – Široki Brijeg
Velež – Igman
Posušje – Borac

32. KOLO

Borac – Sloboda
Široki Brijeg – Sloga
Velež – Sarajevo
Željezničar – Posušje

33. KOLO

Sarajevo – Igman
Posušje – Velež
Sloboda – Željezničar
Sloga – Borac
Leotar – Široki Brijeg

hercegovina.info