Večer sevdaha u Livnu

Cjelovečernji prigodni program izvest će orkestar “Sevdah bend” pod vodstvom Enisa Sihirlića, dok će kao solisti nastupiti Zulfo Bota, Mirhad Okanović, Salem Sihirlić, Edo Jahić i Miralem Gluhović.

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Livno, u suradnji s Turističkim udruženjem Sjever Mostar i Udruženjem “Sevdalinka” Sarajevo, organizira večer sevdaha koja će biti održana u petak, 24. svibnja, u Livnu. Cjelovečernji prigodni program izvest će orkestar “Sevdah bend” pod vodstvom Enisa Sihirlića, dok će kao solisti nastupiti Zulfo Bota, Mirhad Okanović, Salem Sihirlić, Edo Jahić i Miralem Gluhović.

U ime organizatora večeri sevdaha, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture ”Preporod” Livno Fikret Sitnić kazao je da u vrijeme ramazana, kada se iskazuje jedinstvo, sloga, solidarnost i međusobno pomirenje, a u skladu s tradicijom, ta kulturna zajednica želi sačuvati običaje i prenijeti ih i na mlađe naraštaje. “Ramazan je prilika da se popravimo, da se vratimo sebi, da se spustimo na grane jer često prhnemo i poletimo visoko i izgubimo se u tim visinama.

Ovo je prilika i da osjetimo jedinstvo džemata i da se čvrsto držimo svojih običaja”, poručio je Sitnić. Večer sevdaha održat će se u velikoj dvorani BZK “Preporod” Livno u 18:30 sati.

Bljesak.info