Užas u BiH: Muškarac uhićen zbog ubojstva žene, sve priznao policiji

Policijska stanica Visoko obaviještena je jučer u 19:15 sati da je u obiteljskoj kući u mjestu Maurovići, grad Visoko, pronađeno beživotno tijelo R.N., rođene 1957. godine, priopćeno je iz MUP-a Zeničko- dobojske županije.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na lice mjesta je upućena patrola policije Policijske stanice Visoko, koji su izlaskom na lice mjesta potvrdili navode prijave, te su uočili povrede na beživotnom tijelu R.N.

Više ubodnih rana

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, koji je zajedno sa očevidnom ekipom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojske županije izašao na lice mjesta događaja i rukovodio očevidom.

Izvršnim očevidom na licu mjesta kao i pregledom tijela pronađeni su određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem-nožem u predjelu grudnog koša i vrata od strane nepoznatog lica. Također, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela te će isti biti predmetom vještačenja.

Od strane dežurnog županijskog  tužitelja naloženo je da se beživotno tijelo R.N. preveze u prostorije Javnog komunalnog poduzeća Gradska groblja Visoko, dok je za dan 09.06.2022. godine zakazano vršenje obdukcije.

Operativna saznanja

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su u suradnji sa policijskim službenicima Policijske stanice Visoko, poduzimali opsežne i sveobuhvatne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti izvršenog krivičnog djela kojom prilikom su došli do operativnih saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti lice H.M., rođen 1975.godine, iz Visokog.

Dana 08.06.2022. godine, navedeno lice je locirano i lišeno slobode nakon čega je, u prisustvu branitelja, ispitano u svojstvu osumnjičenog, kojom prilikom je priznao izvršenje krivičnog djela.

Nakon dokumentiranja krivičnog djela, lice će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz člana 166., stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH biti predato u nadleženost i dalje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

Motivi se još utvrđuju, a kako saznaje Avaz, ubojica i žrtva su se dobro poznavali odnosno bili su susjedi u Maurovićima.