Upozorenje za stanovnike BiH zbog vremenskih neprilika za vikend

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH danas je mokar i mjestimično klizav, a u zasjenjenim stranama viših planinskih predjela upozoravamo i na ostatke ugaženog snijega ili leda na kolovozu.

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno posjeduju zimsku opremu, priopćeno je danas iz BIHAMK-a uz posebno upozorenje za stanovnike BiH uoči najavljenih vremenskih neprilika.

”S obzirom na to da su za vikend i početak sljedećeg tjedan u BIH najavljene izuzetno niske temperature, vozače savjetujemo da svoje vozilo pripreme za zimske uvjete vožnje:

-Češće palite vozilo kako akumulator ne bi oslabio;
-Provjerite ispravnost akumulatora prije početka radnog tjedna;
-Podmažite gume i brave na vratima vašeg vozila;
-Očistite vozilo od snijega i leda;
-Dopunite gorivo minimalno do pola rezervoara;
-U slučaju potrebe pozovite na broj 1282.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno”, priopćeno je.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom Klašnice-Laktaši zbog čega se promet putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni promet preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, promet se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.