Home > BiH > Upozorenje na jake i olujne udare vjetra u BiH: Budite spremni!

Upozorenje na jake i olujne udare vjetra u BiH: Budite spremni!

Federalna uprava civilne zaštite upozorila je na jake i olujne udare vjetra južnog smjera na prostoru cijele Bosne i Hercegovine u naredna dva dana.

Očekuje se da će vjetar jačine 50 do 80 km/h početi pšuhati večeras u 21 sat i bit će opasnost sve do 2. prosinca, do 18 sati.
FUCZ preporučuje da budete spremni na potencijalne smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za ozljede zbog iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar.

“Prekidi u opskrbi električnom energijom su mogući”, navode.

poster

00:00

Temperature zraka će tijekom petka i subote biti nešto više nego ranije, a vjetar, koji je najavljen bi u subotu mogao puhati jače nego u petak. On će tijekom subote promijeniti i smjer na sjever, nakon čega dolazi do blagog pada temperature i snijega u nedjelju, piše Klix.ba.

Trodnevna vremenska prognoza

 

petak, 1. prosinca se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Kiša se očekuje većinom prije podne. Lokalno jači pljusak je moguć na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša. U drugom dijelu dana slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C.

subotu, će biti umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

nedjelju se očekuje pretežito oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Vecernji list