Upozorenje iz BIHAMK-a: Očekuje se pojačan promet vozila na lokalnim izletištima, na granicama zadržavanja do 30 minuta

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se prometuje po pretežno suhom kolovozu. Zbog prvomajskih praznika, pojačan promet vozila očekuje se na lokalnim izletištima. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu uvjetima na putu.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, prometuje obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava prometa od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Domanovića.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka (03.05.) do 07 sati prometuje se dvosmjerno. Od utorka (03.05.) od 7 sati vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine. Zabrana je na snazi do 3. svibnja do 24 sata na teritoriji Federacije BiH, a do 2. svibnja do 24 sata na teritoriji RS-a, priopćeno je iz BIHAMK-a.