Home > BiH > Upaljen narančasti Meteoalarm, izdano niz upozorenja

Upaljen narančasti Meteoalarm, izdano niz upozorenja

Civilna zaštita objavila je i preporuke za zaštitu od visokih temperatura, među kojima je ispijanje dovoljno tekućine, izbjegavanje boravka na direktnom suncu, nošenje lagane odjeće te ne ostavljanje djece ni životinja u parkiranom vozilu

Ravnateljstvo civilne zaštite upozorilo je kako nas i ove nedjelje očekuju strašne vrućine, a upaljen je i narančasti Meteoalarm za dijelove Hrvatske. Najgore vrućine bit će duž Jadrana – od Istre, Kvarnera, zadarskog područja i Splita, pa sve do juga Dalmacije, izuzev Dubrovačkog područja.

DHMZ je najavio kako će vladati pretećno sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme. Najviša temperatura očekuje se na zadarskom području, gdje bi mogle dosezati i do 37 Celzijevih stupnjeva. U ostatku Hrvatske očekuje se između 32 i 36 stupnjeva Celzijusa.

 

Civilna zaštita objavila je i preporuke za zaštitu od visokih temperatura, među kojima je ispijanje dovoljno tekućine, izbjegavanje boravka na direktnom suncu, nošenje lagane odjeće te ne ostavljanje djece ni životinja u parkiranom vozilu.

Vecernji list