‘Uložit će se maksimalni napori za glasovanje dijaspore na lokalnim izborima’

Foto: MVP BiH/ Sastanak tima MVP-a za lokalne izbore

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova (MVP) BiH Bisera Turković prisustvovala je u ponedjeljak prvom sastanku Tima MVP-a BiH za operativnu podršku Lokalnim izborima 2020. godine.

Kako je priopćeno iz MVP-a, sudjelovanje na sastanku uzeli i članovi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Jakup Subašić i Suad Arnautović.

Tom prilikom dr Arnautović je prezentirao ‘Osnovne informacije za birače u inostranstvu za Lokalne izbore 2020.’, te upoznao članove Tima MVP-a o izmijenjenom načinu glasanja izvan BiH uslijed posljedica pandemije COVID-19. Tijekom sastanka još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništava BiH u svijetu u ostvarivanju biračkog prava državljana BiH u inostranstvu, bolje informiranosti građana i podrške registraciji kao i organizaciji samog glasanja u prostorijama DKP mreže.

Svi sudionici su, navode, iskazali spremnost da ulože maksimalne napore u cilju što boljeg odziva bh. građana iz dijaspore na lokalnim izborima koji će biti održani 15. studenog 2020. godine, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Bljesak.info