Home > BiH > Uhićeno osam osoba na graničnim prijelazima BiH

Uhićeno osam osoba na graničnim prijelazima BiH

Ukupno osam osoba uhićeno je na različitim graničnim prijelazima u BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška uhitili su u petak B.O. (1992.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora.

Prethodno su, 20. kolovoza službenici ove jedinice uhitili B.N. (1957.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na prijelazu Kozarska Dubica na izlasku iz BiH i predan službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 24. kolovoza na letu iz Malmea uhitili su A.K. (1996.). Utvrđeno je da ovog državljanina Kraljevine Švedske potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog kaznenog djela Krađa. Predan je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskoj županiji.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Brčko su prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Brčko lišili slobode A.J. (1973.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 21. kolovoza prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod, uhitili su M.K. (1981.) jer ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je predan službenicima Okružnog centra sudske policije Doboj.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo, 21. kolovoza na letu iz Zuricha uhitili su H.G. (1964.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovog državljanina BiH radi izdržavanja kazne zatvora. Predan je službenicima Centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 19. kolovoza uhitili su bh. državljanina, J.D.D. (1975.), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenog djela – davanje lažnog iskaza. Kontroliran je na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Bijača i predan službenicima Policijske stanice Sanski Most.

 

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su uhitili E.R. (1966.) jer je utvrđeno da ga potražuje Županijsko tužilaštvo HNŽ-a zbog kaznenog djela – ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Državljanin SAD i BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Bijača i predan službenicima Policijske stanice Mostar, priopćeno je iz Granične policije BiH.uka

Jabuka