Učenici Srednje ekonomske škole Livno i ove su godine na natjecanju „Ponos domovine“ postigli izniman uspjeh

Učenici Srednje ekonomske škole Livno i ove su godine na natjecanju „Ponos domovine“ postigli izniman uspjeh.
“Bez ljubavi prema vlastitom narodu i domovini, bez poštivanja svojih velikana, tradicije, jezika, kulture i baštine te poznavanja vlastite povijesti nijedan narod nema budućnosti.”
Prvi ožujak nije bio neradni dan za učenike i profesore ekonomske škole iz Livna. I ove godine  su nesebičnim zalaganjem profesora i učenika, a u organizaciji udruge „Ponos domovine“ iz Zagreba i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, učenici iz Srednje ekonomske škole iz Livna dobili priliku ravnopravno sudjelovati  u kvizu „Ponos domovine“ kako bi provjerili svoje znanje o  Domovinskom  ratu, hrvatskoj povijesti i zemljopisu.
Unatoč lošim vremenskim uvjetima i mnoštvu zatvorenih škola sudjelovalo je više stotina učenika iz Republike Hrvatske, te srednjih škola i gimnazija iz Bosne i Hercegovine.
U prvom eliminacijskom krugu profilirali su se oni najbolji koji ulaze u bitku znanjem u novi krug  natjecanja i onda ka finalu koje će se održati u Zagrebu na proljeće ove godine.
Pod mentorstvom profesora Bože Vrdoljaka i uz tehničku podršku za uspostavu direktne veze prema CARNET serverima u Republici Hrvatskoj profesora Slavena Ničea, administratora IT centra naše škole, među stotinu najboljih našli su se Tanja Kelić i Luka Kasalo. Oni su ti koji su izborili prolazak u drugi eliminacijski krug i priliku za ulazak u finale natjecanja „Ponos domovine“.
Video: