Ubojica iz Splita poslan na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice

Ubojica iz Splita koji je u subotu u centru grada ubio trojicu muškaraca poslan je na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu, prenosi Index.hr. Dvadesetpetogodišnji Filip Zavadlav je u subotu poslijepodne u centru Splita hicima iz kalašnjikova ubio trojicu muškaraca. On je ranije navodno najavljivao osvetu zbog iznuda i prijetnji njegovoj porodici, a poručivao je kako će se obračunati s odgovornim osobama kad se vrati s broda.

Ispitivanje u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu jutros nije bilo uspješno jer je prema tvrdnjama Slobodne Dalmacije bio potpuno rastrojen te nije bio u stanju odgovarati na pitanja. Nezvanično, tijekom noći i jutros je u pritvorskoj jedinici govorio o suicidalnim mislima.

Zbog toga je osumnjičeni proglašen raspravno nesposobnim te će biti smješten na psihijatrijski odjel zatvorske bolnice u Zagrebu.

Zavadlav je i ranije imao problema sa zakonom, ranije je dobio uvjetnu kaznu nakon što je pretukao mlađeg brata, a navodno je bio osumnjičen zbog provale u crvku. U periodu između 2013. i 2014. godine je počinio više krađa, navodi Index.hr.