Home > Županija > UBIJEN MEDVJED NA PODRUČJU BLIDINJA, JOŠ JEDAN DOKAZ STRAŠNOG ČINA KRIVOLOVACA

UBIJEN MEDVJED NA PODRUČJU BLIDINJA, JOŠ JEDAN DOKAZ STRAŠNOG ČINA KRIVOLOVACA

U Parku prirode Blidinje je oduvijek bilo života za životinjski svijet. Tu su divokoza, srna, divlja svinja, zec, vjeverica, medvjed, vuk, lisica, ris, divlja mačka..

Umjesto da budemo ponosni i čuvamo blago koje je Bog dao svima mi smo svjedoci prizora koji rastužuje svaku normalnu osobu. Još jedan ubijeni medvjed samo je jedan od dokaza sve prisutnijeg i bezobzirnijeg krivolova na području „zaštićenog“ Parka prirode Blidinje. Iako nemamo puno informacija, ali ono što znamo je da je još jedan šumski kralj ubijen, ovaj put na području Lukavaca, na putu prema Barama.

Ove fotografije su dokaz još jednog čina krivolovaca koji ubijaju sve od reda ali i dokaz o zapuštenoj brizi oko Parka. Životinje predstavljaju naše zajedničko bogatstvo te ih imamo obvezu zajedno štititi i čuvati, no umjesto toga dopuštamo da im se nanosi velika šteta. Nadamo se da će nadležni uskoro nešto ozbiljnije poduzeti, da će se ovo područje početi kontrolirati i krivolovci kažnjavati kako bi „zaštićen“ Park prirode Blidinje uistinu biti zaštićen.

2706218-medo-ubijen-blidinje32706218-medo-ubijen-blidinje52706218-medo-ubijen-blidinje2