U Tomislavgradu održano sportsko natjecanje učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije

U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u petak, 9. prosinca 2022. godine u Tomislavgradu održano je sportsko natjecanje učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

Natjecanje se održavalo u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivan Mažuranić“, u dvorani Srednje strukovne škole i Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu, a učenici i učenice natjecali su se u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene).

U nogometu najbolja je bila ekipa Srednje škole Kupres iz Kupresa. Drugo mjesto osvojila je Srednja  ekonomska škola iz Livna, a treće mjesto Srednja strukovna škola Glamoč.

U muškoj konkurenciji u košarci prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje strukovne škole iz Livna. Drugo mjesto pripalo je učenicima Gimnazije  „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada, a treće mjesto osvojila je Srednja strukovna škola iz Drvara. .

U konkurenciji učenica u košarci na prvom mjestu se našla ekipa Srednje strukovne škole iz Livna. Drugo mjesto pripalo je učenicama Gimnazije  „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada,  a treće mjesto učenicama livanjske gimnazije.

U odbojci za žene najuspješnije su bile učenice Gimnazije Livno, drugo mjesto osvojile su učenice Srednje strukovne škole Livno iz Livna, a treće mjesto SSŠ Tomislavgrad.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika. Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju, a ekipama koje su osvojile prva tri mjesta dodijeljeni su pehari i diplome kao i druge prigodne nagrade.

Ovim natjecanjem završeno je ovogodišnje sportsko natjecanje osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.