U Tomislavgradu izložba “Marijan Šarić – gospodarstvenik, kolekcionar, donator”

Kulturno – informativni centar Tomislavgrad poziva Vas na otvorenje izložbe MARIJAN ŠARIĆ –  GOSPODARSTVENIK, KOLEKCIONAR, DONATOR.

Izložba će biti otvorena u Gradskoj galeriji KIC-a u Tomislavgradu, u  četvrtak, 1. kolovoza 2019. u 19:00 sati.

Izložba se otvara uz financijsku potporu Općine Tomislavgrad, Ministarstva prosvjete, kulture i športa HBŽ, Ministarstva financija HBŽ, Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad, Muzeja Prigorja i Europatrade d.o.o.

Marijan Šarić (1955.) cijenjeni gospodarstvenik iz Zagreba, podrijetlom iz Grabovice kod Tomislavgrada, čovjek je  izrazito humanističkoga svjetonazora. Aktivno je sudjelovao u brojnim pothvatima za vrijeme Domovinskog rata i u poratnom razdoblju o čemu svjedoče brojne zahvalnice, plakete, nagrade i priznanja uglednih institucija i udruga, kao i visoka odličja Republike Hrvatske. Sudjelovao je u velikim humanitarnim akcijama od nacionalnoga značaja u spašavanju i zbrinjavanju izbjeglica i prognanika, kao što je i većim osobnim financijskim sredstvima poticao pojedine projekte u cilju stvaranja Republike Hrvatske kao slobodne i demokratske države svih njezinih građana.

Ovom izložbom, fotografijama spomenika podignutih njegovim sredstvima i fotografijama događaja s pojedinih humanitarnih akcija iz Domovinskoga rata, te drugom dokumentarnom građom zorno se prikazuje značajan prinos ovoga uglednog humanista.

KIC