Home > BiH > U toku veliki projekt: Bh. općina dobija direktnu cestovnu vezu s Jadranskom obalom

U toku veliki projekt: Bh. općina dobija direktnu cestovnu vezu s Jadranskom obalom

Do ljeta naredne godine trebala bi biti izgrađena dionica ceste Zavala – Orahov Do – granica BiH/RH (Slano) duga 10 kilometara. Ova cesta spaja područje Ravnog na samom jugu BiH s Republikom Hrvatskom.

Načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović izjavio je kako su radovi na ovoj dionici krenuli u decembru prošle godine.Inače, u petak su općinu Ravno posjetile delegacije HDZ-a BiH i HNS-a BiH i Vlade Republike Hrvatske. S načelnikom općine Ravno Andrijom Šimunovićem i voditeljem projekta Josipom Ragužom delegacije su obišle dionicu izgradnje ceste regionalne ceste R428, dionica Zavala – Orahov Do – Granica RH, Slano.Rok izvođenja radova je 15 mjeseci. Ovo je najvrjedniji i najznačajniji projekt na području Općine Ravno od njenog osnivanja. Mislim da je ova cesta koja će u budućnosti povezati ovaj dio Hercegovine s jadranskom obalom nešto što će dugoročni i višestruko donijeti pozitivne rezultate, kako u gospodarskom, tako i u turističkoj djelatnosti. Iskreno se nadamo i demografskim pomacima, povratku ljudi, mladih obitelji i budućnosti života ovdje”, naglasio je Šimunović.Ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi RH Oleg Butković rekao je da je hrvatska vlada pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića podržala čitav niz velikih infrastrukturnih projekata na obostrano zadovoljstvo i BiH i Hrvatske, najavivši inicijativu o spajanju Ravnog i Hutova s cestom Stolac-Neum te granicom s RH.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić osvrnula na inicijativu spajanja Ravnog i Hutova, s ostatkom države i RH.

“Na današnjem sastanku „rodila“ se nova inicijativa, a to je projekt spajanja Ravnog i Hutova sa cestom Stolac-Neum i onda dalje u produžetku s Dračevom i granicom s RH. Ministar Butković je iskazao spremnost za saradnju, odnosno mogućnost da opet Vlada RH sudjeluje u realizaciji tog projekta tj. osiguranju finansijskih sredstava”, poručila je federalna ministrica Katić.