Home > BiH > U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru smrtno stradala mlada sarajevska doktorica

U sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru smrtno stradala mlada sarajevska doktorica

Pješakinja koja je sinoć smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći na Marijin Dvoru u Sarajevu je doktorica Azra Spahić, uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

Informaciju je na svom Facebook nalogu objavila njena kolegica iz JU Dom zdravlja KS.

Podsjećamo, prema policijskom izvještaju, u sinoćnjoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala pješakinja S. A. (1998. godište), teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je S. A. (1997. godište), dok je teške tjelesne povrede zadobila S. E. (2002. godište).

Njima je ljekarska pomoć ukazana u KUM UKC Sarajevo. O navedenom obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem izvršenim od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

“Istog dana u 2:30 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, lišili su slobode lice B. A., rođen 1996. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH /Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa/ u vezi sa KD iz člana 332 KZ FBiH /Ugrožavanje javnog prometa, nakon čega je osoba lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo, vozač je imao alkohola u krvi i vozio je nedozvoljenom brzinom, a pješakinje je udario na pješačkom prijelazu.

Klix.ba