U petak koncert “Notno ogledalo”

Notno ogledalo – Razvojem  kompetencija do bolje kulturne kohezije.

Gostovanje  u vašem gradu, u petak 12.7.2019. godine u 20,00 sati na Trgu Kralja Tomislava, je prilika za zajedničko učenje, razmjenu iskustva, demostraciju koncertnih muzičkih vrijednosti, ali i mogućnost za uspostavljanje suradnje i podrške u narednim aktivnostima.    

Gradski orkestar Stolac uz podršku Američke ambasade projektnom intervencijom  „Notno ogledalo„  želi doprinjeti razvoju društvene zajednice u kojoj se kulturna, etnička, jezička i svaka druga različitost smatra vrijednostima. U periodu narednih deset mjeseci implementirat će se različite aktivnosti: muzičke radionice, trodnevni edukativni seminar,  aktivnosti fokus grupa, panel diskusije, koncerti u Livnu, Jajcu, Trebinju, Mostaru i Sarajevu i završi festival u Stocu.  Sve aktivnosti su kreirane na način da afirmišu multikulturalnu raznolikost, muzičku kulturnu tradiciju nacionalnih manjina u BiH, kulturne interakcije, prevazilaze kulturnu isključenost, a sve u cilju promocije kulturnih  prava kao demokratskih vrijednosti društvene zajednice.  

Vjerujemo da jedino  zajedno možemo razumjeti razvoj kulturnog identiteta i poštovanje nadasve bogate multikulturalne raznolikosti Bosne i Hercegovine!

Gradski orkestar Stolac zahvaljuje se domaćinima i poziva vas u petak na trg od 20 sati.