Home > Livno > U Orguzu predstavljen Izborni program HDZ BiH i kandidati na listama za sve razine vlasti u BiH

U Orguzu predstavljen Izborni program HDZ BiH i kandidati na listama za sve razine vlasti u BiH

Program ‘’Rad i o(p)stanak’’ kao temelj djelovanja Hrvatske demokratske zajednice BiH na predstojećim Općim izborima 2018., predstavljen je u petak 21. rujna 2018. godine u TO Orguz.
Mještani MZ Orguz, članovi drugih Temeljnih ogranaka, simpatizeri HDZ-a BiH i gosti, ispunili su prostor osnovne škole u kojemu je upriličeno predstavljanje Izbornog program i kandidata na listama za izbor predstavnika za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupnički dom Parlamenta federacije i Skupštinu Hercegbosanske županije. Prvom skupu HDZ-a BiH po TO nazočili su uz predsjednika Općinskog odbora HDZ-a BiH i kandidata na listi Stipu Pelivana, nositelj liste za županijsku Skupštinu Ivan Jozić i kandidatkinja s područja TO Orguz Ivana Perković, gradonačelnik Luka Čelan kao i kandidati s ostalih lista.

Predsjednik OO Hrvatske demokratske zajednice BiH Livno Stipo Pelivan i kandidat na listi županijske Skupštine, prigodnim se riječima obratio prisutnima naglasivši važnost Općih izbora 2018. godine, prvenstveno za hrvatsko biračko tijelo.

,,Možda su ovi izbori značajniji od ijednih do sada. Kako vrijeme odmiče i ne bude riješeno hrvatsko nacionalno pitanje da Hrvati sami sebi biraju predstavnike, formiranje vlasti bit će sve teže i teže. Svjedoci smo nedavnog pokušaja bošnjačkih stranaka da kroz federalni Parlament mijenjaju Izborni zakon s ciljem izmjene izbornih jedinica i mogućnošću izbora Hrvata u Dom naroda Federacije BiH, bez volje hrvatskog naroda. Na taj način osigurali bi brojčane preduvjete za postavljanje svojih podobnih ‘hrvatskih’ predstavnika u institucije vlasti. Pozivam Vas na zajedništvo Hrvatske demokratske zajednice s ciljem formiranja vlasti za hrvatski narod iizbor hrvatskog predstavnika za člana predsjedništva, dr. Dragana Čovića.’’

O aktivnostima i planovima govorio je nositelj liste za Skupštinu HBŽ, ujedno i aktualni predsjednik Vlade Ivan Jozić. Sedam točaka Programa poslužile su kao temelj rada Vlade HBŽ u posljednjem mandate poručio je Jozić navodeći konkretne primjere realiziranih aktivnosti i mjera koje su se provodile.
,, Ono što me posebno veseli jest činjenica je da ova Vlada u posljednjih nešto više od godinu dana svojega mandata radila na tragu svih područja ovoga Programa, sukladno svojim ovlastima. Ovo što smo zajedničkim snagama realizirali, vjerujem da je znatno više nego što su žiteljima Hercegbosanske županije omogućili pojedine opcije koje su participirale u vlasti ranijih godina. Naglasak je između ostalog stavljen na gospodarstvo, branitelje, poljoprivredu, zdravstvo, socijalnu i zdravstvenu problematiku, potpisivanje kolektivnih ugovora s ciljem poboljšanja uvjeta rada, kao i zapošljavanje osobito mladih i obrazovanih stručnih kadrova’’ Izdvojio je Jozić i poslao jasnu poruku biračima: ,,Samo zajednički možemo graditi prosperitetnu BiH koja počiva na sigurnosnim i politički stabilnim aspektima pod vodstvom hrvatskog člana predsjedništva BiH dr. Dragan Čovića, kako bi svima bilo puno bolje nego proteklih godina.’’

U tom kontekstu nazočnima se obratila i Ilijana Dronjić, kandidatkinja na listi za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH za Hercegbosansku županiju.
,, Ovo su izbori svih nas, svi smo na istom zadatku izboriti bolje. Prvenstveno zbog silne koncentracije plasiranih laži, da sve što ne valja pripisuje se HDZ-u BiH. Zato 7. listopada izađimo na izbore, pokažimo i dokažimo da su kandidati HDZ-a BiH spremni uložiti svoj trud, znanje i snagu jer za svoj hrvatski narod vrijedi boriti. Naš slogan na ovim izborima je zajedništvo, a vi ste naša snaga.’’

Jasne su ovo poruke kojima Hrvatska demokratska zajednica BiH istupa ususret Općim izborima 2018., a koje će kao smjernice poslužiti u svim nadolazećim zajedničkim susretima na području Općine Livno, s jasnom vizijom pobjede i snage HDZ BiH, zajedništva kao jedinog pravog izbora za hrvatski narod.

 

Sponzorirani članak