U oluji na Kamešnici spašen planinar: Bio je vidno iscrpljen i pothlađen, nije znao gdje se nalazi

Zalutalog i iscrpljenog planinara na Kamešnici u olujnom nevremenu u subotu navečer pronašli su spasioci te ga dopratili do skloništa Žlabina, izvijestili su iz splitske Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Planinar je krenuo na tradicionalni zimski uspon na najviši vrh Kamešnice Konj, na 1852 metara nadmorske visine. Uspon je organiziralo Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja, a osiguravao splitski HGSS.

Nakon što su se sudionici uspona sigurno vratili u sklonište Žlabina, članovi splitskog HGSS-a dobili su dojavu da je na jednoj od staza, koja vodi od Konja prema Skloništu, stariji muškarac koji se jako sporo kreće prema skloništu.

Uvjeti na planini su zaista bili zimski, bilo je hladno i puhala je snažna bura. Spuštala se noć i u trenutku kad su se vremenski uvjeti dodatno pogoršavali i kad je počeo padati još gušći snijeg, članovi Planinarskog društva Jelinak -Trilj uspjeli su saznati broj mobitela planinara koji je zaostao.

Nakon kontakta s njime, ustanovilo se da čovjek ne zna gdje se točno nalazi. Dežurni spasilac splitskog HGSS-a organizirao je lociranje mobitela pa je izguljeni planinar brzo pronađen. Bio je vidno iscrpljen i pothlađen. Nakon što su ga spasioci utoplili, dopratili su ga do skloništa Žlabina, na sigurno.